Muriz i Suzana nakon sastanka s Hahnom: EU dolazi da ispita rad pravosuđa

E. H.
Muriz i Suzana nakon sastanka s Hahnom: EU dolazi da ispita rad pravosuđa
Foto: Dženan Kriještorac / Muriz Memić i Suzana Radanović

Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn sastao se danas s majkom Davida Dragičevića, Suzanom Radanović, i ocem Dženana Memića, Murizom Memićem.

Razgovor je održan danas u podne u prostorijama Delegacije Evropske unije u Sarajevu, a između ostalog biti riječi o vođenju istraga u slučajevima stradanja dvojice mladića.

"Nerad i nepovjerenje u domaće institucije su tema današnjeg sastanka", ranije je najavljeno iz grupe Pravda za Davida.

"Komesar Hahn je dobro upoznat sa oba slučaja. Mi smo upozorili na korupciju u pravosuđu, govorili smo da se VSTV ili ukine ili reformira. Uskoro stiže nezavisni istražitelj iz EU koji će ispitati rad pravosuđa u BiH. Gospodin Tegeltija nije neovisan, njega je postavila politika i kontrolira ga. Sad vrše pritisak na Ustavni sud, imam informacije", kazao je Muriz Memić.

Dodao je Memić i da Europska unija zna šta se ovdje dešava.

Suzana Radanović kazala je da od EU očekuje mnogo i da se nada kako će pomoći da se riješe slučajevi Davida Dragičevića i Dženana Memića.

"Vjerujem nakon ovog sastanka da će biti bolje. Molila sam da se slučaj mog sina prebaci na Tužilaštvo BiH. Dolazi tajni stražitelji koji će da naprave istragu o istrazi i da utvrde sve propuste u slučaju mog sina. Dali su nam vjetar u leđa, upoznati su sa svim. I očekujemo mnogo. Oni se direktno ne mogu miješati ali postoje kanali kako mogu utjecati", pojasnila je Suzana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije