EU nije zaboravila Dragičeviće i Memiće: Hahn sa Suzanom i Murizom

Radiosarajevo.ba
EU nije zaboravila Dragičeviće i Memiće: Hahn sa Suzanom i Murizom
Foto: Dženan Kriještorac / Dragičević, Memić i Feraget
Evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Johannes Hahn sastat će se danas u Sarajevu sa Suzanom Radanović, majkom ubijenog Davida Dragičevića, i Murizom Memićem, ocem ubijenog Dženana Memića.

Sastanak će biti održan danas popodne, 28. marta 2019. godine.

"Nerad i nepovjerenje u domaće institucije su tema današnjeg sastanka komesara za pregovore o pristupanju EU Johanesa Hana, majke ubijenog Davida Dragičevića, Suzane Radanović, i oca ubijenog Dženana Memića, Muriza Memića. 

Oni će se danas u podne sastati u prostorijama Delegacije Evropske unije u Sarajevu, gdje će između ostalog razgovarati o vođenju neadekvatnih istraga u slučajevima očiglednog ubistva. Izjave za medije planirane su nakon sastanka, dok će za one koji nisu u mogućnosti doći biti pripremljeno saopštenje", saopćili su iz grupe Pravda za Davida.

Podsjećamo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku.

Roditelji za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuju pripadnike MUP-a RS te predstavnike institucija ovog entiteta.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević, Davidov otac, napustio je BiH nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane.

Od tada, svake večeri u 18 časova građani se okupljaju u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja, gdje pale svijeće.

Više o ovom događaju čitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije