MUP RS se grupiše na Jahorini, sutra velika vježba: "To je provokacija"

Radiosarajevo.ba
MUP RS se grupiše na Jahorini, sutra velika vježba: "To je provokacija"
FOTO: Screenshot / Sutra vježba MUP-a RS na Jahorini

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS sutra organizuje taktičku vježbu na području Jahorine i Mrkonjić Grada.

Zbog održavanja vježbe već je reagirao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je o tome obavijestio i zamjenika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabirela Escobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS taktičku policijsku vježbu najavilo je za sutra u 12 sati.

Sedam osoba povrijeđeno u teškoj nesreći kod Tuzle, policija objavila detalje

Sedam osoba povrijeđeno u teškoj nesreći kod Tuzle, policija objavila detalje

"U 12 sati u mjestu Donji Barići, u krugu preduzeća Dragiša komerc kod Mrkonjić Grada policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP RS i jedinica Žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor izvest će vježbu sprečavanja krijumčarenje migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji", saopćeno je iz MUP RS, prenosi portal N1

Također, vježba će biti održana i na Jahorini, a učestvovat će policijski službenici PU Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP RS i Jedinice Žandarmerije Istočno Sarajevo. Bit će izvedena vježba sprečavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar Jahorina.

Kako je saopćeno iz kabineta Komšića, on je tu vježbu nazvao provokacijom te upoznao o tome Gabriela Escobara.

"U vježbi učestvuju MUP i žandarmerija RS te je jasno kako je riječ o još jednom provokativnom potezu sa ciljem proizvodnje konflikta", saopćeno je iz kabineta Komšića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije