Dodik zabrinut porukama Ambasade SAD-a: Njihove prijetnje su siledžijske!

6
Radiosarajevo.ba
Dodik zabrinut porukama Ambasade SAD-a: Njihove prijetnje su siledžijske!
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Džaferović, Komšić i Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da je Ambasada SAD-a u Sarajevu epicentar nestabilnosti u državi, što se, po njemu, vidi i po odnosu prema Christianu Schmidtu koji je "privatna osoba u BiH, a ne visoki predstavnik po Aneksu 10".

Dodik je ocijenio da bi bilo dobro za sve u BiH da američka Ambasada u Sarajevu prestane sa prijetnjama i držanjem lekcija o ustavnosti i kršenju Dejtonskog sporazuma.

Njihove prijetnje su, balkanskim vokabularom rečeno, siledžijske. Sve vrijeme svog djelovanja su na fonu muslimanskog projekta BiH (Dodik već duže vrijeme Bošnjake naziva muslimanima što ima izuzetno opasnu pozadinu, op.ur.), lažno se predstavljajući da navodno prave ‘funkcionalnu državu’, a u suštini rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države”, naglasio je Milorad Dodik.

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Prema njegovim riječima, te njihove priče samo su dokaz više da su oni ustvari Ustavni sud BiH, zajedno sa onima koji su uz stalnu prijetnju silom i sankcijama masovno, uporno i cinično kršili Dejtonski sporazum, prenosi portal N1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije