Moore: OSCE otvara privremeni Ured u Stocu

Fena
Moore: OSCE otvara privremeni Ured u Stocu
Šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore danas se sastao sa članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem da bi razgovarao o situaciji u BiH nakon lokalnih izbora.

Razmatrajući događaje u Stocu, ocijenjeno je, kaže Moore, da je situacija zabrinjavajuća.

"Ivaniću sam objasnio da je OSCE odlučio otvoriti lokalni, privremeni Ured u Stocu 17. oktobra da možemo bliže i aktivnije pratiti situaciju u tom gradu", istakao je Moore.

Ono što se desilo u Stocu 2. oktobra, smatra da ne može biti presedan ni u Stocu ni u drugim gradovima BiH.

U tom smislu, ohrabruje ga što OSCE ima podršku sva tri člana Predsjedništva BiH, navodeći da se u postizbornoj fazi događaji u Stocu moraju pratiti veoma blisko.

"Otvoreno je pitanje kada će biti izbori u Stocu, koje je u rukama Centralne izborne komisije BiH. S predsjednikom Ahmetom Šantićem trebali bismo održati sastanak sutra da bismo saznali kakvi su uvjeti za prave demokratske izbore u Stocu", izjavio je Moore novinarima u Sarajevu.

Izbori u Stocu, koji su prekinuti 2. oktobra, bili su glavna tema razgovora koje je Moore prethodnih dana održao i s predsjedavajućim i članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije