CIK BiH podijeljen po pitanju Stoca

Fena
CIK BiH podijeljen po pitanju Stoca
Centralna izborna komisija BiH (CIK) na današnjoj hitnoj sjednici neće razmatrati prijedlog odluke o poništavanju izbora u izbornoj jedinici Stolac.

Na početku današnje sjednice, CIK BiH razmatrao je da li će na dnevnom redu biti prijedlog ove odluke.

Tri člana CIK-a BiH glasali su za to da se ova tačka nađe na dnevnom redu, dok su četiri člana bila protiv. Za su bili predsjednik CIK-a Ahmet Šantić te članovi Irena Hadžiabdić i Suad Arnautović.

Nakon ovakvog glasanja, u skladu s Poslovnikom, data je pauza od 15-ak minuta da se pokuša postići konsenzus za dnevni red.

Nakon pauze glasanje ponovljeno je i s obzirom na to da je rezultat glasanja bio isti, tri "za“ i četiri "protiv“, ova tačka nije uvrštena u dnevni red.

Nakon utvrđivanja dnevnog reda, član CIK-a BiH Vlado Rogić je kazao da među članovima CIK-a nije uopće upitno da li treba doći do ponavljanja izbora u Stocu ili ne.

"Čini mi se da se nameće zaključak da svi želimo da to bude, i nama je stalo da to bude što prije, ali da se za to osiguraju sve potrebite predradnje", kazao je Rogić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije