Moja borba za Sarajevo i demokratsku Srbiju se nastavlja

A. D.
Moja borba za Sarajevo i demokratsku Srbiju se nastavlja
Slavni francuski filozof Bernard Henry Levy, nakon što je jučer napadnut u Beogradu, objavio je jutros tveet u kojem poručuje: "Beograd. Neki Fašisti, Miloševi nostalgičari, su aktivni. Moja borba za Sarajevo i demokratsku Srbiju se nastavlja".

Inače, Henry Levy je u momentu kada je bio s redateljem Goranom Markovićem u Kulturnom centru Beograda, pogođen tortom u lice.

Iako ga to nije pokolebalo, budući da je nastavio s govorom, ubrzo je na pozornicu iza njega izašao drugi aktivista s transparentom koji je počeo da viče "Get Out from Belgrade", te kako Levy podržava imperijalizam. Sve je kulminiralo kada je treća osoba nasrnula na Levyja a on je tada počeo da se brani. 

Mnogi francuski mediji su ovaj čin ocijenili skandaloznim.

Podsjetimo, Levy je bio oštar kritičar Miloševićevog režima, a tokom rata je posjećivao opkoljeno Sarajevo. Zalagao se za vojnu intervenciju prema Srbiji, kojom bis e zaustavila agresija na BiH.  On je autor teksta Hotel Europa prema kojem je Dino Mustafić režirao istoimenu predstavu i koja je Danisu Tanoviću poslužila kao polazište za njegov film Smrt u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije