Mogherini na oproštajnoj večeri okupila lidere zemalja Zapadnog Balkana

Radiosarajevo.ba
Mogherini na oproštajnoj večeri okupila lidere zemalja Zapadnog Balkana
Foto: Predsjedništvo BiH / Lideri zemalja Zapadnog Balkana u Briselu

Visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini organizovala je večeras u Briselu oproštajnu večeru za lidere zemalja Zapadnog Balkana.

Sudeći prema fotografijama, na večeri prisustvuju članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, predsjednik Kosova Hašim Tači i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Podsjećamo, članovi Predsjedništva BiH su danas razgovarali i sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Komšić nakon tog sastanka je poručio da su on i Džaferović naglasili da su za put BiH i u EU i u NATO, dok je Milorad Dodik kazao da je samo za saradnju na EU putu.

Naknadno se oglasio i Dodik, istakavši da je tokom sastanka sa Hahnom razgovarano o situaciji u EU i u BiH, te da su članovi Predsjedništva BiH potvrdili razliku u viđenjima o samoj BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije