Komšić, Džaferović i Dodik u Briselu: Poznato šta su poručili Johanesu Hahnu

Radiosarajevo.ba
Komšić, Džaferović i Dodik u Briselu: Poznato šta su poručili Johanesu Hahnu
Foto: Screnshot / Članovi Predsjedništva BiH u Briselu

U Briselu se danas održava oproštajna večera za odlazeću komesarku za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Europske unije Federicu Mogherini.

Ovim povodom članovi Predsjedništva BiH, Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik nalaze u Briselu, a uoči večere sastali su se i sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hahnom.

Komšić je poručio da su on i Džaferović naglasili da su za put BiH i u EU i u NATO, dok je Milorad Dodik kazao da je samo za saradnju na EU putu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Komšić je istakao da je odnos Evropske unije prema Sjevernoj Makedoniji i Albaniji bio razočaravajući.

„To nije dobar znak ni za nas. Ipak, ponovili smo da BiH nema luksuz da odustane od EU, ali i NATO puta. Saradnja sa susjedima je potrebna i poželjna i mi smo uvijek tu“, poručio je Komšić.

Kako je saopćeno tema sastanka bilo je i neformiranje vlasti u našoj zemlji.

Džaferović je poručio da kabineti članova Predsjedništva intenzivno rade na jednom dokumentu koji bi mogao izroditi kompromis.

„Nemamo još dogovor ali vidjet ćemo u narednim danima šta će uslijediti. U tome sarađujemo sa stranim ambasadama“, istakao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije