MMF poručio Predsjedništvu: Neophodno je da BiH poboljša putnu infrastrukturu

Radiosarajevo.ba
MMF poručio Predsjedništvu: Neophodno je da BiH poboljša putnu infrastrukturu
Nakon razgovora u Vijeću ministara, šef Misije MMF-a u BiH Nadeem Ilhami o tehničkim i političkim pitanjima koja treba poduzeti kako bi se poboljšale ekonomske prilike razgovarao je sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.

Ivanić i Ilhami su razgovarali o fiskalnim reformama i poboljšanju monetarne politike, a kao neophodnost u narednom periodu predstavnici MMF-a su istakli poboljšanje putne insfrastrukture.

Tom prilikom predstavljeno je i nekoliko modaliteta za finansiranje radova na putnoj infrastrukturi, bez koje iz MMF-a ne vide značajniji bruto-društveni rast.

Također, infоrmirаli su prеdsјеdаvајućеg Ivаnićа о nizu sаstаnаkа kојe su оdržаli s bh. zvaničnicima kako bi utvrdili nivo na kojem se nalazi ispunjavanje već preuzetih obaveza, radi zаklјučivаnjа rеdоvnоg kvаrtаlnоg prеglеdа.

Ivanić je iskazao uvjerenje da su bh. zvaničnici na svim nivoima vlasti svjesni izazova i nada se da će za bitne reformske korake koji slijede biti iznađeni kompromisi, uz ocjenu da BiH treba jako i aktivno prisustvo MMF-a.

Sastanku je u uime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak, a uime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića šef Kabineta Elvir Čamdžić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije