Mladi zasukali rukave i pokazali političarima kako se rješavaju problemi

2
Radiosarajevo.ba
Mladi zasukali rukave i pokazali političarima kako se rješavaju problemi
Foto: Mondo.ba / Trg Krajine

Budžet Grada Banja Luka još uvijek nije usvojen, a jedna od glavnih tema je šta sve ne može funkcionisati u ovom bh. gradu. Kako su kazali onemogućen je odvoz smeća.

Dok su neki samo pričaju, drugi su odlučili i da urade nešto po tom pitanju.

Nekoliko mladih Banjalučana je, revoltirano smećem koje je već jučer prekrivalo skoro sve javne površine u gradu, “zavrnulo rukave” i prihvatilo se posla.

"Nismo mogli da vjerujemo kako izgleda centar grada. Bez obzira na razloge, to je nešto što nikako nismo mogli da ravnodušno gledamo, pa smo nekoliko prijatelja i ja kupili rukavice, kese za smeće i bacili se na posao", rekla je jedna nasmijana djevojka.

Nisu, kaže, članovi nikakvog aktivističkog pokreta, stranke ili udruženja, nego stanovnici grada koji ne mogu da gledaju otpad po njegovim ulicama, a da ništa ne urade.

Vidjevši šta rade, pridružilo im se još nekoliko prolaznika, uglavnom mladih i za nekoliko minuta nekoliko desetina velikih crnih kesa za smeće bilo je prepuno flaša, papirnih šolja od kafe, konzervi i drugog otpada.

Iz Čistoće je danas potvrđeno da se odvozi samo smeće iz domaćinstava, a javne površine ostaće neočišćene dok se gradske vlasti ne dogovore oko budžeta. Ili dok oni na kojima “svijet ostaje” ne odluče drugačije, piše Mondo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije