! / Stanivuković: Ovo je ekonomski egzodus i ekonomski zločin nad Banja Lukom

28. 03. 2021. u 13:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković obratio se građanima kazavši kako se nalaze u situaciji "koju ni u najgorim snovima ne bi mogao da zamisli" zbog amandmana koji je dobio tokom jučerašnjeg dana, a koji prema njegovim riječima, blokira da Banja Luka normalno funkcioniše. Istakao je kako je ovo "ekonomski egzodus i ekonomski zločin nad građanima Banja Luke".

“Ljudi koji žive i rade u Banjoj Luci, izabrani od Banjalučana da predlože amandamne koji potpuno zaustavljaju život u našem gradu? Dobio sam amandmane prije 16-17 sati. Ne mogu vjerovati da je neko to mogao da predloži, a da je odbornik i dobio legitimitet građana Banjaluke. Moram upozoriti građane Banja Luke da ovakvim amandmanima Banja Luka ostaje bez novih puteva, održavanja postojećih održavanja zelenih površina, parkova, izletišta i ukida se milion KM za javnu higijenu. Amandmani su do te mjere katastrofalni da Banja Luka nema mogućnost normalnog funkcionisanja i održavanja života. Jednaka kao da nemate budžet”, rekao je Stanivuković.

Istakao je kako su stavku za javnu rasvjetu sa predloženih 240.000 snizili na 30.000 što je već utrošeno za prva tri mjeseca te da su za šest puta umanjili sredstva za zimsku službu. Također, kazao je kako je prvi put predloženo da se gradonačelniku ukine mogućnost preraspodjele sredstava.

“Zatečen sam i moram priznati da jesam poražen, ali ne kao gradonačelnik već čovjek nečijom bahatošću i ludošću. Mladi predsjednik stavio potpis na ovakve amandmane. Pitam ga hoće li ljudima u maju objasniti zašto u maju nije pokošen park Mladen Stojanović, zašto se rasvjeta ne može popraviti, zašto nema nove ulice. Za ono što je prethodni gradonačelnik imao skoro osam miliona meni ostavili milion. Da sam mađioničar ne bih to mogao izvesti. Cilj amandmana je da se nešto poboljša, a ne da se uništi. Ovi amandmani nisu u skladu sa zakonom”, rekao je Stanivuković.

Kazao je i to kako su ukinuli restaruaciju doma mladih, a umjesto toga traže da Banja Luka plaća sahrane penzionerima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)