Stanivuković: Osposobljava se prostor za vakcinaciju

0
Radiosarajevo.ba
Stanivuković: Osposobljava se prostor za vakcinaciju
PrtScr / Draško Stanivuković

Banja Luka i dalje bilježi negativan trend rasta oboljelih od koronavirusa, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke nakon sjednice Kriznog štaba ovog grada.

U Banjoj Luci je 116 novozaraženih osoba, jučer ih je bilo 169, a ukupno je 2.121 aktivnih slučejva COVID-19.

Zbog svega ovoga Banja Luka je usvojila rezervni plan za rad Doma zdravlja, koji podrazumijeva to da se određene ambulante stave na raspolaganje kako bi se Dom zdravlja i UKC RS rasteretio.

“Dogovoreno je da građani dobiju upute preko sajta Doma zdravlja i sajta Grada, prioritet moramo staviti na broj novozaraženih”, rekao je.

Apelovao je građanima da se prijave za proces vakcinacije na broj telefona 064 13 14 – koji će biti aktivan poslijepodne. Stanivuković je zamolio građane da se preko njega prijavljuju za vakcinaciju, kako bi se oslobodile telefonske linije.

“Grad osposobljava prostor za vakcinacije, to će biti sajmište u Metalu”, potvrdio je Stanivuković, a grad će obezbijediti sva neophodna sredstva za ovaj proces.

Stanivuković je kazao kako je svjestan da Banja Luka ima rigoroznije mjere od ostatka entiteta RS, a za vikend je najavio aktivniji rad, strožije kontrole inspekcija, komunalne policije i MUP-a RS.

Kazao je da će Banja Luka uvažiti sve eventualne mjere koje donese i Krizni štab RS. Sjednica ovog tijela je u 13:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije