Stanivuković o uvođenju oštrijih mjera u Banjoj Luci zbog pogoršane situacije

3
Radiosarajevo.ba
Stanivuković o uvođenju oštrijih mjera u Banjoj Luci zbog pogoršane situacije
FOTO: Facebook / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja luke, rekao je danas na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije Banja Luka da je epidemiološka situacija nepovoljna, a naredna sjednica Gradskog štaba će biti održana u petak.

"Danas smo donijeli zaključak da kada je riječ o pooštravanju da ih ne treba donositi izolovano. Prijedlog je da sjednicama Republičkog štaba prisustvuje i direktorica Doma zdravlja Banja Luka", rekao Stanivuković.

Dodao je da treba dodatno razmisliti o obaveznom PCR testu na granicama, te apelovao da se sagleda situacija na graničnim prelazima.

"Želimo da ako Republički štab odluči da Banja Luka uvede neke mjere, to prate i druge lokalne zajednice, da ne dođe do prelijevanja zaraze", rekao Stanivuković.

Istakao je da Banja Luka ulazi u proces vakcinacije, te da je potrebno odrediti dodatni prostor za vakcinaciju.

“Otvorićemo još jedan broj za prijavljivanje građana za vakcinaciju. Poruka iz Instituta je da se škole zatvaraju zadnje, imamo pogoršanje epidemiološke situacije u srednjim školama”, istakao je Stanivuković.

"U ovom trenutku Banja Luka ostaje na svim dosadašnjim mjerama. Imamo problem s tržnim centrima, gdje svakodnevno dolaze autobusima građani iz drugih gradova. Pojačano će raditi gradska inspekcija i komunalna policija na kontrolisanju poštovanja mjera", rekao je Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije