Sarajevo dobilo novu COVID ambulantu, pogledajte kako izgleda

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo dobilo novu COVID ambulantu, pogledajte kako izgleda
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Pacijenti i doktori

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanog priliva pacijenata u JU Dom zdravlja KS, danas je otvorena nova COVID terapijska ambulanta u Kantonu Sarajevo. 

Naime, nova COVID ambulanta nalazi se u poslovnom objektu Zavoda za zdravstvenu zaštitu zdravlja studenata u ulici Patriotske lige 36.

Radno vrijeme i ove COVID ambulante je od 8.00 do 20.00 sati. 

Ambulanta je namijenjena za COVID pacijente s područja općina Centar i Stari Grad koji će na ovom mjestu moći primati neophodnu terapiju.

Ovo je jedna od aktivnosti Vlade i Ministarstva zdravstva KS kojom se nastoje povećati kapaciteti JU Dom zdravlja KS i što efikasnije odgovoriti na povećan priliv pacijenata na ovom nivou zdravstvene zaštite.

Po riječima v.d. direktorice Doma zdravlja Amele Kečo, u novootvorenu COVID terapijsku ambulantu dolazit će pacijenti sa lakšom i srednje teškom slikom oboljenja, kojima treba injekciona terapija i kiseonička potpora. Pacijente sa težim simptomima preuzimat će uposlenici COVID ambulante DZ Vrazova.

V.d. direktorica Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Lejla Hrenovica-Bećarević izjavila je da je ova ustanova izašla u ususret građanima, kao i JU Dom zdravlja, jer će se sada smanjiti priliv pacijenata u Vrazovoj.

Osposobljeni smo kadrom, prostorom i opremom. Ovo će biti terapeutska ambulanta, dakle pružat ćemo usluge terapije. Kisik imamo u dovoljnim količinama, tako da možemo pružiti i te usluge", naglasila je direktorica Hrenovica-Bećarević.

Ukoliko sumnjate da imate koravirus, javite se nadležnom ljekaru, a prijaviti se možete i na ovaj broj: 081/920-333. 

Podsjećamo, epidemiološka situacija nije dobra, apelujemo na sve građane da se pridržavaju preporučenih mjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije