Mladen Bosić: 'Ovo je momenat da se zapitamo šta će se desiti dan poslije'

5
Radiosarajevo.ba
Mladen Bosić: 'Ovo je momenat da se zapitamo šta će se desiti dan poslije'
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Mladen Bosić

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je na hitnoj sjednici razmatrao zahtjev pet delegata iz Kluba bošnjačkog naroda za sazivanje hitne sjednice Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Osiguranje novčanih sredstava za finansiranje Općih izbora koji će biti održani 2. oktobra ove godine.

"Propali pregovori oko Izbornog zakona su razlog zašto u Bosni i Hercegovini imamo krizu, koja može da eskalira", kazao je Mladen Bosić, delegat u Domu naroda PSBiH (SDS).

On je poručio da je neophodno pronaći način kako bi se što prije usvojio budžet za provođenje izbora upozorivši da u suprotnom posljedice mogu biti nesagledive.

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Ovo je momenat da se zapitamo šta će se desiti dan poslije, nakon što konstatujemo da u BiH nema izbora“, istakao je Bosić u obraćanju u Domu naroda PSBiH.

Ako ne želimo izbore, napominje on, može se pronaći milion razloga kako da se opstruišu.

Oni koji prave opstrukcije treba da se zapitaju šta znači za demokratiju ili državu ukoliko nema izbora. U tom slučaju nemamo legalne institucije, a na karaju krajeva nema legalne države. Dakle ova sadašnja situacija je mnogo značajnija od samih sredstava za provođenje izbora“, poručio je Bosić.

On kaže da je se mora pronaći odgovor kako je i gdje zaustavljen proces provođenja izbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije