Dopis / Mirza Čelik Kriznom štabu KS: Pojasnite naredbe jer ima više nedoumica

16. 10. 2020. u 14:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zatražio je od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS hitno pojašnjenje naredbi koje je ovaj štab donio 12. oktobra, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

"Usljed silnih nedoumica koje su se pojavile nakon donošenja novih naredbi od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a čemu svjedoči i veliki broja upita građana, molim vas da date pojašnjenje vezano za tačku 1. naredbe 62-20/2020 i tačku 1. naredbe 63-20/2020 od 12.10.2020.", stoji u dopisu.

Ističu kako se najviše upita odnosi na okupljanje ljudi kako u zatvorenim tako i na otvorenim prostorima, odnosno da pojasnite – da li tržni centri krše ovu naredbu kao zatvoren prostor bez obzira na kvadraturu prostora?

"Na koji način gosti u ugostiteljskim objektima mogu konzumirati jelo i piće, a da ne krše navedenu naredbu", naveo je Čelik u dopisu Kriznom štabu.

Uz molbu da Štab hitno reaguje i pojasni nedoumice, Čelik dodaje da su navedena pitanja samo neka od onih koja nisu do kraja precizirana u odluci tog štaba.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)