Mirsad Kacila građanima Sarajeva dao savjet koje je cjepivo najbolje

11
Radiosarajevo.ba
Mirsad Kacila građanima Sarajeva dao savjet koje je cjepivo najbolje
Foto: A. K. / / Mirsad Kacila

Nakon sastanka u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, javnosti su se obratili Fadil Novalić, premijer FBiH, Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH i Mirsad Kacila, predsjednik Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Naravno, javnost je najviše zanimao najavljeni - lockdown, čijim uvođenjem "prijete" članovi kriznih štabova.

"U lockdownu smo bili jedni od najuspješniji na cijelom svijetu. Dobili smo papirnatu potvrdu od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)", kazao je Novalić.

U isto vrijeme imali smo ekonomsko propadanje kada je riječ o lockdownu, nastojimo da ga više ne uvodimo, dodao je Novalić.

S druge strane, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas je obaviješteno da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim pomagalima BiH izdala rješenja za uvoz cjepiva u našu zemlju.

Prema najavama izdato je Rješenja za uvoz cjepiva u BiH. Riječ je o 108.000 doza AstraZeneca cjepiva.

Govoreći o nabavci vakcina koje namjerava nabaviti Kanton Sarajevo, Čerkez je istakao da je evidentno da kantoni nemaju takve kapacitete.

“Zato smo ih pozvali da svi zajedno radimo nabavku, a Federalna vlada je rekla da što se tiče finansijske potpore ne postoji ni jedan problem”, rekao je Čerkez.

Kacila je građanima dao savjet:

“Koju ćete vakcinu primiti? Onu do koje prvo dođete”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije