U BiH stiže 108.000 doza AstraZeneca cjepiva

8
Radiosarajevo.ba
U BiH stiže 108.000 doza AstraZeneca cjepiva
Foto: EPA-EFE / AstraZeneca

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas je obaviješteno da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim pomagalima BiH izdala rješenja za uvoz cjepiva u našu zemlju.

“Članak 66. stavak 7. glasi da izuzetno od propisanog odredbom stava (3) ovog člana, ako Savjet ministara BiH proglasi vanredno stanje, na zajednički prijedlog entitetskih ministarstava zdravstva i Odjela za zdravstvo Brčko Distrikta, Agencija može odobriti uvoz lijekova koji nisu dobili dozvolu za stavljanje u promet ako su takvi lijekovi neophodni za prevenciju, odnosno otklanjanje posljedica takvog stanja, izdala Rješenja za uvoz cjepiva u BiH. Riječ je o 108.000 doza AstraZeneca cjepiva. Odabrani veleprometnik, a temeljem prethodno provedenog tendera je Hercegovina lijek d.o.o koji je upisan u Registar Agencije za lijekove sa neophodnim GDP certifikatom”, saopćeno je iz MCP BiH.

Dakle, Ministarstvo civilnih poslova je nakon svih prethodno poduzetih inicijativa i aktivnosti privelo kraju sve procedure za nesmetanu isporuku cjepiva za BiH.

Ovim činom se stječu svi uvjeti da cjepiva nesmetano počnu pristizati u BiH, a za dobrobit građana BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije