Miro Lazović izabran za dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Miro Lazović izabran za dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva
Foto: Grad Sarajevo / Sa sjednice Gradskog vijeća

Miro Lazović je, nakon tajnog glasanja, izabran za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Osim njega, kandidati su bili Sead Srna i Denis Stojnić.

U nastavku sjednice Gradskog vijeća usvojen je Izvještaj o radu i poslovanju Javnog preduzeća „Olimpijski bazen Otoka“ za 2019. godinu.

U izvještaju je, između ostalog, navedeno da je ovo javno preduzeće pozitivno poslovalo i realizovalo različite edukativne, sportske i rekreativne projekate i programe.

Usvojeni su i izvještaji o radu Javne ustanove „Muzej savremene umjetnosti ARS AEVI Sarajevo“ za 2019. godinu, te JP „SARAJEVO“ za 2019. godinu.

Nije usvojena odluka o davanju saglasnosti na Odluku o raspodjeli dobiti Javnog preduzeća „Sarajevo“ d.o.o. za 2019. godinu.

Kako je saopćeno, nakon široke diskusije, na današnjoj sjednici usvojena je Odluka o odobravanju kreditnog zaduženja u iznosu 10 miliona KM.

"Naime, zbog nastupanja ekonomske krize uzrokovane pojavom pandemije COVID-19, došlo je do pada prihoda u Budžet Grada Sarajeva. Obzirom da je Grad Sarajevo, između ostalog, započeo i niz kapitalnih projekata i zaključio ugovore o realizaciji istih sa izabranim ponuđačima, stvorena je obaveza za njihovu daljnju realizaciju i plaćanje do sada urađenog", navedeno je u saopćenju nakon sjednice.

Vijećnici su dali razmotrili davanje saglasnosti na Drugu Sarajevsku rezoluciju, te nakon diskusije, a na prijedlog predsjedavajućeg Gradskog vijeća Igora Gavrića, izmijenili naziv Rezolucije, tako da glasi Prva rezolucija Grada Sarajeva.

Ovom Rezolucijom, Grad Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine, svjetski simbol mira, slobode, ljudskih prava i suživota, i kao institucija, između ostalog, podiže svoj glas protiv vraćanja i širenja retrogradnih ideja fašizma i neofašizma, opravdavanja nasilja, izjednačavanja žrtve i agresora, te relativiziranja zločina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije