NiP: Lazovića za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva

Radiosarajevo.ba
NiP: Lazovića za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva

Vijećnici Naroda i pravde (NiP) u Gradskom vijeću Grada Sarajeva podržat će imenovanje Mire Lazovića na poziciju zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva iz reda srpskog naroda, saopćeno je iz ove stranke.

Nakon što je krajem 2019. preminula zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mira Jurić (USD), ostalo je upražnjeno mjesto zamjenika predsjedavajućeg ovog tijela, koje bi uskoro trebalo biti popunjeno. Iz NiP-a su saopćili da će podržati imenovanje vijećnika Mire Lazovića na ovu poziciju.

"Uvažavajući njegovu višegodišnju borbu za jedinstvenu i multietničku Bosnu i Hercegovinu, smatramo važnim da na ovu poziciju bude imenovan Miro Lazović“, navodi se u saopćenju Kluba NiP-a u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

NiP u Gradskom vijeću Grada Sarajeva ima tri vijećnika – Tonija Vukadina, Srđana Srdića i Almedina Miladina.

Imenovanjem zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda konačno bi bilo kompletirano rukovodstvo Gradskog vijeća, kojeg čine predsjedavajući Igor Gavrić, iz reda hrvatskog naroda, te zamjenica predsjedavajućeg Edina Gabela, iz reda Ostalih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije