Bol i gnjev na licima: Građani na ulicama rodnog grada Edite Malkoč

Radiosarajevo.ba
Bol i gnjev na licima: Građani na ulicama rodnog grada Edite Malkoč
Nakon što su sinoć, poslije saobraćajne nesreće ispred Historijskog muzeja, preminule dvije djevojke, Edita i Selma, cjelokupna bh. javnost danas je "na nogama" i pokazuje spremnost da se bori protiv trenda sve većeg rasta broja udesa u Sarajevu.

Upravo tako je bilo i u rodnom gradu jedne od nesretno preminulih djevojaka, Edite Malkoč, čiji sugrađani su danas u Bosanskoj Krupi održali mirnu šetnju zbog njene pogibije. Sa svojim sugrađanima, profesorima i prvim čovjekom grada Arminom Halitovićem, danas su mirnom šetnjom učenice i učenici Opće gimnazije krupa i Mješovite srednje škole "Safet Krupić" pokazali svoj bol i gnjev zbog pogibije njihove sugrađanke.

"Ne postoje riječi kojima bi se opisalo koliko je Edita Malkoč bila dobra kćerka, sestra, drugarica, prijateljica. Nema ni riječi da se iskaže bol koja se utkala u Bosanskoj Krupi u svakom njenom sugrađaninu ovog utorka. Vrijedna učenica, besprijekorna studentica koja je krenula u osvajanje znanja na trećoj godini Filozofskog fakulteta u Sarajevu", navodi se u saopćenju koje je stiglo sa ove mirne šetnje.

Na gradskom trgu stanovnici Bosanske Krupe poslali su poruku da je previše izgubljenih života zbog nasilja, bahatosti, divljaštva, nebrige društva za sigurnost svih učesnika u saobraćaju, zbog sporosti i neučinkovitosti institucija, svega onoga zbog čega je otišlo mnogo života, onoga zbog čega više nemamo Edite i Selme.

Učenici su izrazili duboki suosjećaj sa porodicom Malkoč i Agić, poručujući da se Edita nikada ne može zaboraviti.

Podsjećamo, Edita Malkoč i njena kolegica Selma Agić poginule su sinoć u centru Sarajeva, nakon što je, jureći 100 kilometara na sat, na njih automobilom naletio Sanjin Sefić. Od siline udara jedna djevojka je preminula na mjestu nesreće, dok je druga, zbog nanesenih povreda, preminula u UKCS-u, gdje su je nekoliko puta pokušali reanimirati.

Vozač, koji je odgovoran za ova dva ubistva je u bjekstvu, a za njim tragaju sve sigurnosne agencije u našoj državi.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije