Gradonačelnik Sarajeva ogorčen - Najodgovornija je policija!

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Sarajeva ogorčen - Najodgovornija je policija!
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić zahtjeva od policije Kantona Sarajevo da otkrije ubicu dvije djevojke smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći kod Zemaljskog muzeja.

Također, traži od Tužilaštva i Suda da se ubica uhapsi i najoštrije kazni.

Za ovakvo haotično stanje na ulicama Sarajeva gradonačelnik smatra najodgovornijom policiju koja je plaćena da štiti život i imovinu građana Sarajeva. Ona to ne radi, već s građanima nijemo posmatra kako divljaju luđaci svojim automobilima po sarajevskim ulicama.

Gradonačelnik poziva policiju da konačno počne uvoditi red u saobraćaju na sarajevskim ulicama ili da najodgovorniji ljudi za takvo stanje odstupe sa svojih pozicija. Vlast koja nije u stanju natjerati svoju policiju da radi svoj posao, nije dostojna svoje uloge koju bi trebala obavljati.

Nažalost, može se desiti da i ovaj apel, kao i apel svih civiliziranih građana Sarajeva ponovo ostane bez adekvatne reakcije. Zato, pošteno govoreći, gradonačelnik do daljnjeg poručuje svojim sugrađanima da čuvaju svoju djecu i sami sebe od bahatih vozača koji divljaju sarajevskim ulicama.

Gradonačelnik ovom prilikom izražava svoje duboko suosjećanje s porodicama smrtno stradalih dvadesetogodišnjakinja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije