Konaković: Moramo priznati da Sarajevo više nije siguran grad

N. K.
Konaković: Moramo priznati da Sarajevo više nije siguran grad
Vlada Kantona Sarajevo održat će danas vanrednu sjednicu na kojoj će razmatrati sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevo.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je premijer Vlade KS-a Elmedin Konaković, te dodao da će na njoj biti samo jedna tema, a to je sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo s obzirom na tragična dešavanja od sinoć, kao i brutalno ubistvo od neki dan.

"Nažalost, moram reći da su došli najteži dani od kada obavljam ovu funkciju i ne postoje riječi kojima bih mogao iskazati svoju tugu kao i ogorčenost na sigurnosnu situaciju u KS-u. Mi ćemo na današnjoj sjednici Vlade tražiti odgovornost policije." rekao je za Radiosarajevo.ba premijer Konaković.

On kaže kako je ovaj sinoćnji slučaj kap koja je prelila čašu.

"Mnogi u proteklom vremenu su tražili alibije za neke slučajeve. Toga više ne smije biti. Moramo početi raditi da se to ne događa. Na žalost, svi mi moramo priznati da Sarajevo više nije siguran grad. Vrijeme je da neko odgovara radi takve situacije", istaknuo je premijer KS-a.

Na naše pitanje šta je do sada Vlada učinila po pitanju sigurnosti, Konaković kaže da je aktuelni saziv Vlade učinio mnogo toga, te da je zaposleno novih 130 policajaca, povećano je i prisustvo policije na terenu, kao i da je urađen elaborat za novi sistem radarske kontrole.

Međutim, dodaje on, javna nabavka je padala već dva puta.

"Treba i taj sistem preispitati, jer imate ljude koji samo to rade, obaraju tendere, reketiraju i odugovlače" govori nam Konaković.

Za kraj, premijer KS-a Elmedin Konaković nam je rekao kako će o sinoćnjoj tragediji svoje mišljenja dati Vlada KS-a ali i Skupština KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije