Mirko Šarović pročitao zahtjeve: Evo čiju smjenu traže okupljeni

0
Radiosarajevo.ba
Mirko Šarović pročitao zahtjeve: Evo čiju smjenu traže okupljeni
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Mirko Šarović

Protest po nazivom: Stop gušenju! Za slobodnu Srpsku, održava se danas na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Organizatori su opozicione partije SDS, PDP, DNS, SPS i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je prije obraćanja pozvao Slađanu Jašarević, novinarku BN da pozdravi okupljene.

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

"Hvala što ste sa nama, sa vašom i našom BN televizijom. Zabranjivali su nas, tukli, hoće da nas zatvore, a kažemo im da im ne damo, kažemo im to zato što ste vi uz nas", kazala je ona.

Šarović je nakon njenog obraćanja pročitao zahtjeve:

- Mi okupljeni predstavnici politčkih strana, pokreta i građana BN televizija je sinonim za slobodu, BN TV je sloboda i zato tražimo od RTRS da u roku od 15 dana, na isti način u digitalni box, a na Kozari uključi BN TV, kao što je to uradili sa ATV-om. u suprotnom naše je pravo, da ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni održimo novi skup, ali pred zgradom RTRS-a sa novim zahtjevima. Protest će trajti toliko dugo dok se naši zahtjevi ne ispune.

- Tražimo od nadležnih iz pravosuđa da hitno započnu procesuiranje svih odgovrnih za afere u vrijeme pandemije, a to je afera kiseonik, aferu maske, aferu respiratori, tražimo od nadležnih da preduzmu sve da se privedu pravi oni koji su odgovorni. 

- Zahtjevamo momentalnu smjenu minsitra zdravlja Alena Šeranića, zahtjevamo, momentlanu smejnu direktora UKC RS Vlade Džajica, ali i zahtjevamo smejnu svih direktora bolnica koji su postupali mimo zakona i standrada u nabavci medicinskog kiseonika, jer život je veći od njihovih funkcija.

"A ključna poruka je kad nepravda postane zakona, u RS-u je nepravda psotala zakon, a naš otpor postaje naša dužnost", zaključio je Šarović.

Skup je završio instoniranjem Marša na Drini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije