BL / Stanivuković: Hoćemo da slomimo režim, Milu i njegovu silu

02. 10. 2021. u 18:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Protest po nazivom: Stop gušenju! Za slobodnu Srpsku, održava se danas na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Organizatori su opozicione partije SDS, PDP, DNS, SPS i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Draška Stanivukovića su najavili kao jedan od najvećih trnova u oku vlasti.

"Eto mene, eto nas, eto borbe s njima. ovako je naš narod slavni počeo sa ovim riječima, borbu protiv turskog zuluma. Danas mi krećemo borbu protiv njihovog porodičnog zuluma, protiv dodikovih dahija. Danas krećemo borbu protiv privatne države.

Ovo večeras nije protest, ovo je ustanak protiv privatne države. Dao sam riječ svom narodu i održao sam je, bit ću prvi gradonačelnik koji će povesti proteste, i održao sam je. Ovo je naš prvi ustanak, ali morat ćemo mnogo puta ustajati, dva, tri, mnogo puta da ovdje dolazimo, ako hoćemo da slomimo režim, Milu i njegovu silu. Zato smo ovdje", kazao je Stanivuković.

On je dodao da će Dodik zbog toga ići u zatvor.

"Znate li koja je razlika između njihovog porodičnog zuluma i turskog, pa Turci nisu uzimali kiseonik. Uvijek smo govorili kada se vidimo, samo još vazduh da nam ne uzmu, aferom kiseonik i to su nam uzeli. Nikada nam nećemo oprostiti da su nas ovdje batinali, pendrecima su nas tukli. Rekao sam, našom pobjedom u Banja Luci Trg će biti slobodan. Pjevali su ne može nam niko ništa, e bogme može, tek sad može. Mile narod je jači od sudbine i od tebe i ovo je dokaz toga. Trg je slobodan Banja Luka je slobodna, sad idemo prema tome da bude slobodna i cijela RS", rekao je on.

Stanivuković je poručio okupljenim da će ovo biti poslejdnja aera koju su otkrili i dodao da hoće da moraju da idu u zatvor.

"Postavljam pitanje ovdje, koliko će lažnih referenduma raspisati, koliko će zastava na rever staviti, koliko puta neće otići na sastanak kad treba, e pa nećemo dozvoliti. RS je umorna što odlaze najbolji, RS je umorna od njih, od jedne porodice, od bezdužnika koji je gledaju kao plijen, a ne kao svetu zemlju za koju je krv prolivena. Kakva je to vlast koja je 35 miliona spremna dati za podzemnu garažu, a 25 godina od rata nisu spremni izgraditi centralno obilježje. To nisu oni ljudi koji treba da nas vode. Želim da kažem kao gradonačelnik Banja Luke, napravili smo najveći budžet, a neće da ga usvoje, neka vas čuju da su lopovi", kazao je on i dodao:

"Ovdje imam jedan zahtjev, a to je: Ako ne zakažu sjednicu Grada i ne usvoje rebalans budžeta idemo u proteste. Oni su zreli za zatvora. Očekujemo isto tako, a danas sam dokumentovao posljednji najvažniji papir, da je direktorica Agencije za lijekove, SNSD-ova zabranila uvoz kiseonika. Tužilaštvo mora da djeluje da ih uhapsi. Nećemo dozvoliti, a jučer se to desilo, ali ćemo se izboriti da BN televizija dobije signal, jer je u pojedinim dijelovima ugašena, borit ćemo se protiv medijskog mraka".

Zahvalio se Draško i Srbiji.

"Hvala i našoj matici Srbiji, našoj braći jer nas prate. Živjela Srbija i hvala im na podršci, i znaju da ovo nema alternativu. Rodoljubi, patriote u ovakvoj nesreći, treba se više nego iakda ohrabriti, pokazati da smo dostojni naših predaka, naša otadžbina nas treba više nego ikada, vidimo se opet ovdje, živjela Banja Luka, RS, Srbiaj i borimo se", zaključio je on.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)