Veliki broj građana na protestima u BL: Pogledajte šta se događa na Trgu Krajine

2
Radiosarajevo.ba
Veliki broj građana na protestima u BL: Pogledajte šta se događa na Trgu Krajine
Foto: Srpskainfo / Protesti opozicije u Banjoj Luci

Protest po nazivom: Stop gušenju! Za slobodnu Srpsku, održava se danas na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Organizatori su opozicione partije SDS, PDP, DNS, SPS i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Na Trg Krajine prije nekoliko minuta je došao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a tu je i narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Tu je i Branislav Borenović, predsjednik PDP, a grupu građana koji su na trg stigli sa zastavama ovog entiteta predvodio je Nenad Nešić, predsjednik DNS.

U trenutku kad su spomenuti političari izašli na centralnu pozornicu, građani su počeli pjevati i aplaudirati.

Inače, kako javlja Srpskainfo, okupljeni na Trgu Krajine nose transparente s Dodikovim likom i šalju oštre poruke- ispod njegove slike piše "nikad više".

Pored ovih, mogu se vidjeti i transparenti "jedan referendum, jedan tender", "nećemo da plaćamo da nas RTRS laže", "orden za Đajića", "branili smo RS životima, a ti ronhilom" i mnogi drugi.

Glavna ulica trenutno je zatvorena za saobraćaj.

Opozicija je danas u Banjaluci organizovala auto-litiju, kojom su željeli poručiti da se mora zaustaviti uvođenje medijskog mraka i korupcija.

Protesna kolona automobile, na kojima su bile okačene zastave ovog entiteta, krenula je oko 12 časova od Narodnog pozorišta ka Trgu Krajine. 

Organizatori protesta ranije su poručili da je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u RS-u, ali i da su dešavanja proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se takođe govoriti na ovom protestu. Jedna od njih je i afera Kiseonik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije