Mirjana Marinković-Lepić podnijela ostavku

3
Radiosarajevo.ba
Mirjana Marinković-Lepić podnijela ostavku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mirjana Marinković-Lepić

Mirjana Marinković-Lepić, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, podnijela je ostavku na tu poziciju, potvrđen oje iz Naše Stranke.

Njeno saopćenje prenposimo u cijelosti:

Razlozi za moju ostavku su privatne, zdravstvene prirode. Nisam u mogućnosti da se u punom kapacitetu posvetim pripremi i vođenju sjednica i ne želim da se to negativno odrazi na rad Predstavničkog doma”, navela je Marinković-Lepić.

Nestabilno vrijeme u BiH: Grmljavina, bura i pljuskovi očekuju nas u narednim danima

Nestabilno vrijeme u BiH: Grmljavina, bura i pljuskovi očekuju nas u narednim danima

Dodala je kako ostaje zastupnica i članica Kluba Naše stranke.

“Imenovanje novog predsjedavajućeg očekujem što skorije. Ko će biti predložen na tu poziciju, odluku će donijeti stranke Trojke. Vjerujem da će predsjedavajući biti iz Naše stranke”, kazala je na kraju Marinković-Lepić.

Mirjana Marinković-Lepić je, inače, prva žena na mjestu predsjedavajuće u historiji Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Na toj poziciji nalazila se od decembra 2022. godine. Članica je i Predsjedništva i Glavnog odbora te predsjednica Odbora za Statut Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije