Mioković o dešavanjima u Neumu: Čović će sad malo kod Dodika...

7
Radiosarajevo.ba
Mioković o dešavanjima u Neumu: Čović će sad malo kod Dodika...
Foto: AA / Dragan Mioković

Dragan Mioković, penzionisani policajac, aktivan je na društvenim mrežama i redovno komentira politička dešavanja u Bosni i Hercegovini. Tako je i danas na svom Twitter profilu prokomentirao dešavanja u Neumu. 

"Čović potrošio optimizam, onda ipak nije sve izgubljeno. Čović će sad malo kod Dodika, malo na Skupštinu RS. Da povrati optimizam", napisao je Mioković na Twitteru. 

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Podsjetimo, Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, rekao je da su pregovori u Neumu završeni u ovom formatu.

"Želja je bila da provedemo sporazum iz Mostara i riješimo pitanje legitimnog predstavljanja na svim nivoima. Ovo je prvi put da smo na stol stavili konkretne prijedloge i inicijative. Dobili smo nekoliko prijedloga o izboru članova Predsjedništva.

Mislim da smo rasčistili pitanja da li ovo što predlažemo u skladu sa EU standardima", rekao je Čović i dodao: "Očekujem da neko od pridošlih kolega organizira sastanak. U osnovi, uradili smo sve što smo dali sebi za zadatak. Politička situacija je nama bila motiv da sjedimo ovoliko sati. Sada ćemo imati ozbiljan posao, svi ćemo morati podnijeti izvještaj". 

Dodik je naveo da ono što je mogao da čuje od lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića ukazuje da gotovo nije bilo nikakvog pomaka, približavanja i da je "opšti utisak da politički predstavnici muslimana (Dodik već duže vrijeme koristi opasni narativ u kojem Bošnjake isključivo naziva muslimanima, što ima opasnu pozadinu, op.a.) nisu htjeli dogovor".

"Oni, po njima, imaju dobru varijantu da ponovo izaberu Komšića i u tom pogledu zadaju definitivni politički udarac Hrvatima kao konstitutivnom narodu na ovim prostorima. Ja mislim da to nije dobro", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije