Komentar / Mioković o sastanku Dodika i Vučića: Usmene instrukcije iz Beograda...

15. 01. 2022. u 11:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dragan Mioković, penzionisani policajac, aktivan je na društvenim mrežama i redovno komentira politička dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Ovog puta Mioković je povodom susreta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, prilikom kojeg je Vučić zamolio Dodika da se sa predstavnicima RS vrati u institucije BiH i da na najbolji način štite interese naroda, komentirao dešavanja:

"Narodna skupština, sva njena zasjedanja i “odluke” vrijede - ništa, spram obične, usmene instrukcije iz Beograda. I to je sve što treba znati o autonomiji banjalučkog secenionizma".

Podsjetimo, Vučić je ocijenio da su sankcije SAD protiv Milorada Dodika i drugih zvaničnika RS užasan presedan, te da jedino mogu da donesu katastrofalne posljedice po razvoj odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, ali i šire, u cijelom regionu.

Vučić i Dodik dogovorili su i održavanje velikog sabora Republike Srbije i Republike Srpske, uključujući i zajednički sastanak za 27. januar, kada će se odlučivati o strateškim ekonomskim projektima i daljem unapređenju saradnje u svim oblastima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)