Ministrica Mesihović posjetila Medicinski fakultet UNSA: 'Radujem se intenziviranju buduće saradnje'

1
Radiosarajevo.ba
Ministrica Mesihović posjetila Medicinski fakultet UNSA: 'Radujem se intenziviranju buduće saradnje'
Foto: Vlada KS / Ministrica Mesihović sa saradnicima posjetila Medicinski fakultet UNSA

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Adna Mesihović, sa svojim saradnicima, protekle sedmice je posjetila Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. 

Tokom posjete delegacija Ministarstva srdačno je primljena od dekanese Medicinskog fakulteta, prof. dr. Amine Valjevac i njenih saradnika. 

Dekanesa Valjevac je ministrici Mesihović ukratko predstavila bogatu historiju i izuzetan značaj Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Xiaomi Redmi 13C: Pristupačnost i performanse

Xiaomi Redmi 13C: Pristupačnost i performanse

Istaknula je da je ovaj fakultet prvi Medicinski fakultet na prostoru Bosne i Hercegovine, čije je djelovanje bilo od presudnog značaja za osnivanje drugih medicinskih fakulteta u zemlji.
 
Posebno je naglašeno da je Medicinski fakultet UNSA bio pionir u uvođenju studija medicine na engleskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Glavna misija i cilj fakulteta je pružanje i studijskih programa usklađenih s planovima studiranja zemalja u regionu i šire, te poštovanje standarda i direktiva Europske unije i Vijeća Evrope za regulisane profesije.
 
Predstavnici Ministarstva imali su priliku da se upoznaju s rezultatima velikih investicija u naučne i infrastrukturne projekte Medicinskog fakulteta. Također su predstavljeni aktuelni i budući naučni projekti, koji će rezultirati brojnim naučnim i stručnim publikacijama, knjigama i praktikumima. Očekuje se da će ovi projekti značajno doprinijeti citiranosti Medicinskog fakulteta i afirmaciji ljekara i naučnih radnika koji potiču s ovog fakulteta, kako na evropskim, tako i na svjetskim univerzitetima i klinikama.

Mesihović o saopćenju Rimca: Iznenađuje me njegova hrabrost, preskočio je važan dio našeg odgovora

Mesihović o saopćenju Rimca: Iznenađuje me njegova hrabrost, preskočio je važan dio našeg odgovora

"Posjeta Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu bila je izuzetno inspirativna i informativna. Fakultet može biti ponosan na svoju bogatu historiju, kao i na mnoge inovacije u oblasti visokog obrazovanja i naučnog istraživanja. Važno je naglasiti posvećenost Fakulteta unapređenju studijskih programa u skladu s evropskim standardima. Saradnja Ministarstva sa Medicinskim fakultetom UNSA će sigurno rezultirati novim inovacijama i unapređenjima u oblasti medicinske nauke. Radujem se intenziviranju buduće saradnje i zajedničkim projektima u našem kantonu", istakla je ministrica Mesihović.
 
Kroz uspješnu posjetu, Ministarstvo i Medicinski fakultet UNSA potvrdili su svoju predanost unapređenju visokog obrazovanja i naučnog istraživanja u Kantonu Sarajevo i šire, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije