MUP ZDK-a provodi kampanju "Borba protiv korupcije"

N. K.
MUP ZDK-a provodi kampanju "Borba protiv korupcije"

Pripadnici MUP-a ZDK-a danas u Zenici provode akciju pod nazivom Borba protiv korupcije, u okviru zajedničke kampanje s ICITAP-om (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva za pravdu Sjedinjenih Američkih Država), te INL-om (Kancelarijom/Uredom za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Vlade Sjedinjenih Američkih Država).

"Osim osnovnog cilja kampanje da se javnost podstakne da blagovremeno prijavljuje policiji slučajeve korupcije, željeni efekat poduzimanih aktivnosti jeste i da se građani upoznaju ustvari s tim koje sve radnje predstavljaju koruptivno djelovanje i naravno kako to mogu prijaviti, te koje su nadležnosti policije na dokumentiranju prijavljenih slučajeva korupcije“, rekla je Almedina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK-a.

U sklopu naznačenih aktivnosti u Zenici je postavljen promotivni štand na kojem će policijski službenici građanima dijeliti promotivni materijal, odgovarati na pitanja građana, te generalno educirati građane na ovu temu.

Osim predstavnika ICITAP-a i INL-a, na navedenoj lokaciji su prisutni predstavnici Kantonalnog tužilaštva ZDK-a, koji zajedno s pripadnicima Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona učestvuju u cjelodnevnoj kampanji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije