Ministar Željko Laketić napustio SDA i prešao u SBB

Radiosarajevo.ba
Ministar Željko Laketić napustio SDA i prešao u SBB
Foto: Ministarstvo privrede HNK / Željko Laketić

Ministar privrede u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona Željko Laketić napustio je SDA i prešao u SBB, potvrdio je Anel Kljako, predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a HNK-a.

''Mogu potvrditi da je ministar privrede Željko Laketić prešao u SBB i jako smo sretni zbog toga. Politika koju vodi SBB je politika koja je prepoznata među građanima našeg kantona i države i naravno da to doprinosi da se sve veći broj učlanjuje u SBB i naravno do prelazaka iz drugih političkih stranaka'', rekao je on.

Dodao je kako su u ovoj stranci otvoreni ''za sve moralne i poštene ljude'' bez obzira koje dužnosti oni obavljali u drugim strankama.

''Vrata su im širom otvorena'', rekao je Kljako za Bljesak i najavio kako bi prelazaka moglo biti još. ''Suočavamo se s velikim prilivom kadra iz drugih političkih stranaka i jako smo sretni zbog toga.''

Komentirajući navode iz HDZ-a BiH da se u ovom kantonu vlast može formirati bez SDA, Kljako kaže kako ne misli da će se to dogoditi.

''Nisam siguran da se iz vlasti HNK-a može izbaciti SDA. Izborni pobjednici su HDZ BiH i SDA i oni mogu formirati ujutro vladu i mi ih pozivamo da to učine'', rekao je.

Inače, jučer je hercegovačko-neretvanski SBB objavio kako je u njihove redove prešlo cjelokupno vodstvo Građanskog saveza HNK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije