Sjednica / I HNK usvojio "korona zakon": Subvencija minimalca, umanjenje strankama

22. 05. 2020. u 23:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i podršci ekonomiji na području HNK, takozvani "korona zakon".

U Zakon je ugrađen i određen broj amandmana skupštinskih zastupnika koje je Vlada prihvatila, saopćeno je iz Skupštine HNK.

"Zakon između ostalog predviđa subvencioniranje najniže neto plaće, subvencije poreza na dohodak i posebnih naknada, subvencije kamata na kreditne plasmane gospodarstvu, obustava obračuna i plaćanja naknade za zakup poljoprivrednog zemljišta, oslobađanje od plaćanja županijskih administrativnih i sudskih taksi, umanjenje granta za financiranje političkih organizacija/stranaka, umanjenje plaća, umanjenje naknada za rad komisija, umanjenje naknada za rad upravljačkih tijela, uspostava Stabilizacijskog fonda", navedeno je u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA