Ministar zdravstva KS Haris Vranić prebolovao koronavirus

0
Radiosarajevo.ba
Ministar zdravstva KS Haris Vranić prebolovao koronavirus
Twitter / prof.dr. Haris Vranić

Novizabrani ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof.dr. Haris Vranić prebolovao je koronavirus.

Nakon što je 17 dana proveo u izolaciji, njegov rezultat testiranja na COVID-19 potvrđeno je negativan, saopćeno je iz Vlade KS. 

Podsjetimo, Vranić je bio pozitivan na koronavirus nakon što su rezultati testiranja pristigli 10. januara navečer, samo pet dana nakon što je Haris Vranić imenovan na poziciju ministra na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.  

Ministar Vranić je istakao da je imao srednje tešku kliničku sliku i da borba sa koronavirusom nije bila nimalo bezazlena.

"Radi se o oboljenju koje svi trebamo shvatiti ozbiljno, tako što ćemo se pridržavati propisanih epidemioloških mjera. Apelovao bih na građane da ostanu maksimalno disciplinirani, jer svi smo zajedno u ovome i svi se borimo protiv istog neprijatelja. Neće biti popuštanja epidemioloških mjera, a Vlada i Ministarstvo čine sve da nabave vakcinu protiv koronavirusa. Od iduće sedmice počinju promjene u zdravstvenom sistemu, uključujući i način finansiranja", najavio je ministar Vranić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije