Ministar Šteta sa Efendićem i Muzurom obišao gradilišta u Novom Gradu i na Ilidži

3
Radiosarajevo.ba
Ministar Šteta sa Efendićem i Muzurom obišao gradilišta u Novom Gradu i na Ilidži
Vlada KS / Adnan Šteta i Nermin Muzur

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas sa načelnicima Semirom Efendićem i Nerminom Muzurom, te direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem sva infrastrukturna gradilišta na području općina Novi Grad i Ilidža.

Nekoliko vrlo bitnih projekata iz cestovne infrastrukture aktivna su na području ove dvije sarajevske općine. U ulici Adema Buće u toku je kompletna rekonstrukcija 950 metara ceste, u okviru koje će biti izgrađene i pješačke staze. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,2 miliona KM.

Za mjesec dana očekuje se završetak radova u ulici Avde Palića, dok je dionica Ahatovićke ulice u dužini 430 metara kompletna završena.

Aktivna su gradilišta i na IX transverzali, gdje je u toku izgradnja kružnog toka u Boljakovom Potoku, dok je u ulici Džemala Bijedića, koja će sa dvije biti proširena na četiri trake, u subotu počelo asfaltiranje.

"Jako smo zadovoljni kako napreduju radovi. Imamo jako dobru saradnju i to je ključ uspjeha u uspješnoj izgradnji cestovne infrastrukture. Općina Novi Grad je izuzetno važna za saobraćajnu infrastrukturu KS i u budućnosti ćemo nastaviti održavati dobru saradnju i zajedno raditi kako bi građani bili zadovoljni", istakao je ministar Šteta.

Na području općine Ilidža će do kraja juna biti završena tri velika projekta.

U ulici Stara pruga Osik, u dužini od 1.300 metara urađena je kompletna rekonstrukcija saobraćajnice sa proširenjima za pješačke staze. Prema trenutnoj dinamici, očekuje se da će radovi biti okončani za mjesec dana. Vrijednost projekta iznosi 1,25 miliona KM.

Drugi važan projekt koji se, također, privodi kraju je gradilište u naselju Osijek. Radi se o isključnoj traci sa zapadnog prilaza gradu, a radovi će biti završeni u naredna dva mjeseca.

"Na Hrasničkoj cesti završena je druga faza radova, a treća faza koja je u toku, na dionici od 900 metara, bit će završena do kraja juna. Osim toga, vrlo brzo očekujemo da budu okončani radovi na kružnom toku", najavio je, ovom prilikom, ministar Šteta.

Dodao je i da je Vlada KS odobrila prijedlog Ministarstva saobraćaja KS za provođenje postupka zajedničke javne nabavke za dva značajna, atraktivna i turistička projekta - izgradnju Igmanskog puta i rehabilitaciju ulice Stojčevac.

"Ovo su projekti kojima želimo pokazati da građani našeg kantona zaslužuju pristupačnija odmarališta, kao i da nam je saradnja sa općinama i drugim ministarstvima od izuzetne važnosti. Zadovoljstvo je biti dijelom izgradnje bolje Ilidže", naglasio je ministar Šteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije