Ministar Srđan Mandić o verbalnom incidentu na Alipašinom Polju i napadu Šaljića

A. S.
Ministar Srđan Mandić o verbalnom incidentu na Alipašinom Polju i napadu Šaljića
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sjećanje na djecu Sarajeva

Tokom današnjeg polaganja cvijeća delegacije Kantona Sarajevo na mjesto masakra na Alipašinom Polju, u znak sjećanja na šestero ubijene sarajevske djece, te na ovaj način obilježila 26. tužnu godišnjicu njihovog stradanja, došlo je do verbalnog incidenta kada je Jasmin Šaljić, vijećnik BPS-a, napao ministra Srđana Mandića (Naša stranka) tokom njegovog govora.

Dan kada je granata prekinula snove sarajevske djece koja su se sankala

Danas se navršava 26 godina od stravičnog masakra u sarajevskom naselju Alipašino Polje, kada je ubijeno šestero mališana, a povrijeđeno njih još šestoro. Djeca su stradala dok su se sankala... Poznat kao Masakr u ulici Bosanska (kod broja 4), dogodio se 22. januara 1994. u 13.40.

Šaljiću je zasmetalo što se tokom obilježavanja „ne iznose činjenice o tome koje izvršio masakr nad šestero ubijene sarajevske djece“.

Kontaktirali smo ministra Mandića koji je za Radiosarajevo.ba kratko kazao:

„Ja sam bio borac Armije BiH. Tokom svog govora sam čak i spomenuo koji agresor je izvršio masakr. Predstavnik roditelja je osudio istup Šaljića, da ne upotrijebim neku grubu riječ, i samo ću na kraju dodati - roditeljima je bilo jako neprijatno“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije