Ministar Hadžović objasnio: Smije li se pjevati na časovima muzičkog?

0
B. T.
Ministar Hadžović objasnio: Smije li se pjevati na časovima muzičkog?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Rašid Hadžović

Dosta stvari se prebacuje na obrazovanje, mada samo provodimo mjere stručnjaka, zdravstvenih vlasti. Uostalom, ne radi se ni o kakvoj zvaničnoj odluci, instrukciji..., već je odluka ostavljena školama, one organiziraju nastavu.

Kazao je to za Radiosarajevo.ba Rašid Hadžović, ministar obrazovanja Herecegovačko-neretvanskog kanton, upitan da li je zaista u ovom bh. kantonu djeci "zabranjeno pjevati na časovima muzičkog, jer se tako šiti koronavirus". 

Takvi natpisi su se pojavili u medijima, koji prenose kako se među među "roditeljima šuškalo da je ministar Hadžović to izjavio". 

Ministra smo zamolili za objašnjenje. 

"Nema ništa u zvaničnoj formi. Na sastancima sa direktorima smo raspravljali o muzičkom, fizičkom, likovnom, informatici, tehničkoj kulturi... Dakle, nije to nešto što je napisano i rečeno, već je preporuka da škole organizuju nastavu kako oni žele, to ostavljamo njima", kazao je Hadžović, kazavši da su "epidemiolozi sugerirali neke stvari, iz njima znanih razloga". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije