Novo širenje COVID-a u školama u BiH: Zaraženi srednjoškolci, odjeljenja u izolaciji

0
Radiosarajevo.ba
Novo širenje COVID-a u školama u BiH: Zaraženi srednjoškolci, odjeljenja u izolaciji
Foto: Facebook / Tehnička škola Brčko

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade distrikta Brčko Senad Osmanović rekao je, sumirajući tok nastave u prvih sedam dana školske godine, da su prema zvaničnim informacijama dva učenika srednjih škola pozitivna na koronavirus.

Učenik Tehničke škole u utorak je osjetio slabost i nije dolazio u školu. U četvrtak je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus i to Odjeljenje je po tom saznanju u izolaciji i neće pohađati nastavu deset dana. Očekujemo povratak tog Odjeljenja u školu u četvrtak ove sedmice jer se deset dana izolacije računa od dana kontakta.

Učenica iz Ekonomske škole je takođe pozitivna na koronavirus i to je Odjeljenje od danas u izolaciji, odnosno ne pohađa nastavu“, rekao je Osmanović, navode iz Vlade ovog distrikta.

On je naveo da se vode aktivnosti da se za Odjeljenja koja ne pohađaju nastavu pokuša organizovati online nastava po utvrđenom rasporedu časova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije