Milorad Dodik vrijeđao lidere Trojke: Posebno se obrušio na Nermina Nikšića

14
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik vrijeđao lidere Trojke: Posebno se obrušio na Nermina Nikšića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik je danas, 29. marta, na društvenoj mreži X iznio novi red uvreda za političare iz redova Trojke (SDP, NS, NiP), ali i za visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Christiana Schmidta. 

U novoj objavi punoj optužbi i uvreda, Milorad Dodik je posebno izdvojio Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a i premijera Federacije BiH. 

"Nikšić izađe i javno kaže da smo imali dogovoreno 99 posto stvari u vezi s izbornim zakonom, ali, eto, Schmidt je nametnuo i to je okej, šta da se radi, treba nastaviti raditi na evropskom putu. O kojem evropskom putu on priča? Ko treba da pregovara sa EU? Da neće možda Schmidt?", počeo je svoje 'karakteristično' izlaganje predsjednik manjeg entiteta u BiH. 

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

"Ti ljudi su politički lažovi. Bez ikakvog srama lažu sve u BiH. Srušili su svaki dogovor koji se nije dopao Amerikancima. Klimaju glavom na sve što im se kaže i kao treba da radimo s njima. Šta raditi s nekim ko nema kapacitet da donese odluku. Danas pristanu, sutra odustanu i mole Schmidta da ih izvuče jer se Amerikancima ne sviđa. Postoji samo jedno rješenje - da Schmidt i strane sudije odu i da se ponište njegove brljotine", poručio je Milorad Dodik. 

Naravno, kao što je to i obično slučaj s riječima Dodika, iznio je veliki broj neosnovanih optužbi. Ova objava dolazi u trenutku kada Narodna skupština RS, pod vodstvom upravo 'laktaškog vožda', preduzima antiustavne korake koje se mogu smatrati direktnim napadom na Bosnu i Hercegovinu

Komentar iz OHR-a kojeg je dobio portal Radiosarajevo.ba u vezi s antiustavnim djelovanjem vlasti u manjem bh. entitetu možete pronaći OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije