Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

8
Radiosarajevo.ba
Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dodik, pratnja i cirkus ispred Suda BiH

Nastavak suđenja predsjedniku manjeg bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika RS" Milošu Lukiću zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta zakazano je za srijedu, 17. aprila, pred Sudom Bosne i Hercegovine, kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio advokat Goran Bubić.

"Sutkinja Sena Uzunović je zbog međunarodnih obaveza Milorada Dodika izašla u susret odobravajući žalbu odbrane da se ročište odgodi", rekao je advokat Bubić za portal Radiosarajevo.ba.

Predmeti protiv Dodika i Lukića ponovo su spojeni na ročištu 6. marta. Za to ročište bila su predložena četiri svjedoka, inspektora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a saslušan je samo jedan, Dragan Kremenović.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Kremenović je tada rekao da su inspektori imali korektan odnos sa Dodikom i Lukićem i da je sva dokumentacija dobrovoljno ustupljena.

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta

Oni su se na ročištu 16. oktobra izjasnili da ne razumiju optužnicu, a nakon toga konstatotvano je da su se izjasnili da nisu krivi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije