Milisav: Sindikat CB BiH se ograđuje od stavova Sanjina Sinanovića

4
Radiosarajevo.ba
Milisav: Sindikat CB BiH se ograđuje od stavova Sanjina Sinanovića

Povodom saopćenja Sindikata službenika Centralne banke od 22. aprila ove godine u kojem se, uz ostalo, tvrdi da je predsjednik ovog sindikata Sanjin Sinanović dobio otkaz, te da je u periodu od 18. decembra 2018. godine do 30. decembra 2020. godine protiv njega pokrenuto i provedeno šest disciplinskih postupaka sa deset optužnih tačaka, danas se oglasio i predsjednik Upravnog odbora Sindikata Centralne banke Vedran Milisav.

Milisav je naveo da je cilj obraćanja Sindikata Centralne banke BiH da "javnost dobije potpunu informaciju, a povodom saopćenja za javnost Sindikata službenika Centralne banke".

"Prije svega želimo obavijestiti javnost da u Centralnoj banci BiH djeluju dva sindikata, i to Sindikat Centralne banke i Sindikat službenika Centralne banke", pojasnio je Milisav u dopisu portalu Radiosarajevo.ba.

Sindikat Centralne banke, u ime kojeg su dostavili dopis, kako je naglasio, "želi se ograditi od svih stavova i saopćenja Sindikata službenika Centralne banke".

"Sindikat Centralne banke, koji je trostruko brojniji od Sindikata službenika Centralne banke, je i osnovan iz razloga neslaganja s pristupom i načinom djelovanja Sindikata službenika Centralne banke. S toga, ne želimo da se stavovi Sindikata službenika Centralne banke, kojeg predstavlja Sanjin Sinanović, a koji ne broji više od 5 % od ukupnog broja službenika Centralne banke, smatraju i stavovima svih službenika Centralne banke BiH", navodi se u dopisu.

Podsjećaju kako je Sindikat Centralne banke BiH osnovan 7. novembra 2019. godine, te da djeluje u skladu s ciljevima i na način utvrđen Statutom Sindikata Centralne banke, "imajući za glavni cilj zaštitu radnih prava i stvaranje boljih radnih uvjeta za članove Sindikata, kao i za sve zaposlenike Centralne banke".

"Stav je Sindikata Centralne banke da se, kao i u svakoj drugoj instituciji i/ili bilo kojem drugom pravnom subjektu, pokrenuti interni disciplinski postupci trebaju provoditi u skladu sa važećim zakonskom i podzakonskom regulativom o utvrđivanju disciplinske odgovornosti. U slučaju nezadovoljstva donesenim odlukama disciplinskih procesa zaštita se svakako može tražiti i kod sudskih organa", zaključuje Milisav.

Istovremeno, medijima se ponovo javio i Sindikat službenika Centralne banke koji obavještava javnost i predstavnike medija da će predsjednik Sindikata Sanjin Sinanović održati press konferenciju za medije u srijedu 28.04.2021. godine u Sarajevu (objekat: Restoran "Galija" - ul. Čobanija br. 20) sa početkom u 12:30 sati.

Saopćenje - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Saopćenje

Saopćenje - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Saopćenje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije