! / Centralna izborna komisija BiH na današnjoj hitnoj sjednici donijela odluke

25. 02. 2021. u 13:53:00 Fena

Shares: 18

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj sjednici donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica, održanih 15. novembra 2020. godine i ponovljenih izbora održanih 21. februara ove godine.

Navedene odluke o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata izbora u Doboju i Srebrenici stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene danas na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, i smatrat će se da su danom objave one dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

Dani 26., 27. i 28. februara su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora u Doboju i Srebrenici može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH. Zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića, prigovori na objavljene utvrđene rezultate i žalbe se dostavljaju isklučivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu [email protected] ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7), saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Protokol Centralne izborne komisije BiH će raditi i u dane vikenda 27. i 28. februara u vremenu od 08 do 16 sati.

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama člana 5.30 Izbornog zakona BiH. Centralna izborna komisija BiH može i po službenoj dužnosti narediti ponovno brojanje glasačkih listića, navodi se u saopćenju CIK-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)