Centralna banka objavila: Pogledajte kako će izgledati prostor Hastahane

1
Radiosarajevo.ba
Centralna banka objavila: Pogledajte kako će izgledati prostor Hastahane
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Hastahana

Centralna banka Bosne i Hercegovine objavila je putem društvenih mreža fotografije kako bi trebao izgledati prostor Hastahane.

Nakon što je konkursna Komisija jednoglasno izabrala pobjednika idejnog rješenja poslovnog objekta za potrebe CBBiH, danas je Općini Centar predat idejni projekat, navode iz ove banke.

Idejni projekat je dopuna ranijeg zahtjeva za urbanističku saglasnosti za gradnju na parceli CBBiH, lokalitet Hastahana.

Napomenimo da je na ovom prostoru planirana gradnja trezora Centralne banke Bosne i Hercegovine na dijelu Parka prof. dr. Nijaz Duraković poznatiji kao Hastahana.

Na pitanje šta znači gradnja trezora Centralne banke, iz Općine su ranije poručili da detaljnije informacije treba tražiti od ove državne institucije:

"Ono što je planski i urbanistički predviđeno jeste da trezor bude ispod zemlje, a da iznad zemlje može biti građen objekat od 3.500 metara kvadratnih ukupne površine, odnosno hiljadu metara kvadratnih koliko će zauzimati prostora Hastahane. Sve ostalo, dakle 10.700 kvadratnih metara ostaje zelena površina."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije