KS / Sarajlije prikazale kakav park Hastahana žele: Pogledajte rješenje koje su dali

11. 11. 2020. u 20:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 67

Ljudi okupljeni oko inicijative Hastahana park objavili su na svojoj Facebook stranici idejno rješenje kako bi to ovaj park trebao da izgleda po željama svih građanki i građana.

"Svima koji na narednim izborima traže naše povjerenje sada želimo pokazati šta je to što želimo. Grupa mladih, predanih arhitekata, geometara i dizajnera uradila je analizu prostora Hastahane i prikazala želje građanki i građana. Njihov zadatak bio je isključivo da projektom odgovore na potrebe koje su građanke i građani jasno i glasno izrazili na javnoj raspravi o budućnosti Hastahane.

Kako bi naš park i naš grad mogli izgledati kada bi oni koji upravljaju našim novcem slušali građanke i građane i radili u našem, a ne vlastitom interesu", poručili su građani.

"Spremni smo se boriti za ono što želimo i zato odmah nakon izbora, 16. novembra 2020. godine, krećemo sa prikupljanjem potpisa za građansku inicijativu, formalni mehanizam neposrednog učestvovanja u odlučivanju o lokalnim poslovima propisan Statuom općine Centar. Novi saziv Općinskog vijeća Centar dočekati će naša inicjativa za Hastahanu po mjeri građana", zaključili su.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA