U crnini / Održana "pogrebna povorka" za Hastahanu: Građani i danas mirno protestovali

06. 08. 2020. u 14:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 95

Danas je u 13 sati u parku Hastahana, koji je smješten u sarajevskom naselju Marijin dvor, održana simbolična "pogrebna povorka" koju su najavili članovi Kolektiva Odron još jučer na društvenim mrežama.

Ovaj protestni skup je organiziran zbog nedavnih dešavanja u navedenom parku, tj. zbog početka izmještanja instalacije umjetnika Helmuta Lutza Zvjezdani put.

Današnjem okupljanju prisustvovalo je nekoliko desetina nezadovoljnih Sarajki i Sarajlija koji su još jednom pokazali kako se ne slažu s odlukom Općinskog vijeća Općine Centar da se, prema njihovim iskazima, mijenja namjena parka.

Povorka je krenula od Radićeve 1 i njena krajnja lokacija bila je Hastahana park.

Kao što su jučer zamolili iz Odrona, svi prisutni su danas bili obučeni u crno te su se pridržavali preporučenih epidemioloških mjera zaštite.

Za portal Radiosarajevo.ba ranije su Haris Pašović, Dino Mustafić i Damir Nikšić izjavili kako je nedopustivo da se nešto poput ovoga dešava u glavnom gradu naše zemlje te su podvukli kako je ovo klasični primjer primitivizma, ali i barbarizma.

S druge strane, Nedžad Ajnadžić, načelnik Centra, je gostujući na TVSA ponovio kako će 90 posto površine Hastahane biti zeleno i kako najmlađi sugrađani, ali i oni stariji zbog toga ne trebaju brinuti


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA