KS / Sarajlije organiziraju "pogrebnu povorku za Hastahanu"

05. 08. 2020. u 22:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

Kolektiv Odron najavio je da će 6. augusta (četvrtak) u 13 sati održati simboličnu pogrebnu povorku zbog posljednjih dešavanja povezanih sa sarajevskim parkom Hastahana.

"Obavještavamo Vas da će se u četvrtak 6. augusta u 13h održati simbolična pogrebna povorka povodom nedavnih dešavanja vezanih za Hastahana park.

Povorka kreće od Radićeve 1 i njeno krajnje počivalište je Hastahana park. Sve zainteresovane ljubazno molimo da dođu obučeni u crno te da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera zaštite", napisali su na svojoj Facebook stranici.

Podsjećamo, u parku Hastahana na Marijin-Dvoru(Park prof. dr. Nijaza Duraković) jutros je počelo izmještanje umjetničke instalacije umjetnika Helmuta Lutza "Zvjezdani put".

U poslijepodnevnim satima grupa nezadovljnih građana okupila se je u parku i na simboličan način su folijom obmotali ostatke umjetničke instalacije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA