"Mile i prodavači magle": Borenović o 'najnovijoj epizodi samozvanog velikog baje'

2
Radiosarajevo.ba
"Mile i prodavači magle": Borenović o 'najnovijoj epizodi samozvanog velikog baje'
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Izetbegović, Dodik i Čović

Veliki demagog Milorad Dodik ponovo pokreće nacionalne priče u želji da skrene
pažnju naroda sa ekonomske katastrofe u koju ga je doveo otimačinom javnih resursa koja traje 15 godina. Najnovija epizoda samozvanog velikog baje ima radni naziv 'razgovor s Federacijom o mirnom razlazu'.

Izjavio je ovo danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović koji kaže da jedan od Dodikovih višegodišnjih partnera u sluđivanju naroda Bakir Izetbegović, kao prijeti ratom, a drugi partner, vječiti optimista Dragan Čović, razgovore će kao prihvatiti.

"Pitamo prodavače magle o čemu će razgovarati ako je jasno da je Dejtonski sporazum jedini mogući okvir iza kojeg stoje sve svjetske sile uključujući i Rusiju? Zar zaista očekuju da povjerujemo da ljudi koji se ne mogu dogovoriti oko nabavke vakcina da će dogovoriti izmjene međunarodnog mirovnog sporazuma?", pita Borenović.

On kaže da će ovaj put pričati samo o tome kako su oni za 15 godina neprekidne vlasti postali multimilioneri, a narod sve siromašniji i rasut širom svijeta.

„Nikakvo više kvazisrbovanja SNSD-u ne može proći. Naše opredjeljenje je poštovanje
Dejtonskog sporazuma i ne pada nam na pamet da prihvatamo ikakve lažne razgovore o njegovom rušenju sa Dodikom i njegovim prudsko-akciznim partnerima“, zaključuje
Borenović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije