Mile zvani zastava: Dodik je sad uspio naljutiti i Crnogorce

6
Radiosarajevo.ba
Mile zvani zastava: Dodik je sad uspio naljutiti i Crnogorce
Foto: Anadolija / Milorad Dodik

Susreta crnogorskih ministara sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović shodno protokolu, izazvao je buru komentara u Crnoj Gori.

Dodik je već više puta pokazao da ne poštuje državu čiji je član Predsjedništva, to je i više puta izgovorio. On kao jedan od tri člana Predsjedništva niakda goste ne dočekuje uz zastavu BiH itu praksu provodi od početka mandata.

Ali nije nepostavljanje zastave BiH izazvalo salvu komentara u susjedstvu, već je sada Dodik otišao i dalje, pa nije postavio veliku zastavu Crne Gore, već je stavio malu zastavu na sto.

"Evo koliko domaćin poštuje goste iz Crne Gore, nije našao za shodno da primijeni protokol i da istakne zastavu zemlje iz koje su u zvaničnu posjetu došli dvojica ministara", objavio je na Twitteru potpredsjednik Liberalne partije Jovo Rabrenović.

Dodao je on da nema kraja poniženjima koje Vlada priređuje građanima Crne Gore.

Na fotografijama koje je objavio Rabrenović vidi se zastavica Crne Gore na stolu, ali iza domaćina i gostiju nije se nalazila velika državna zastava Crne Gore, kao ni državna zastava BiH, već isključivo zastave bh. entiteta RS.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović u Vladi Crne Gore, nakon završene posjete Hrvatskoj, jučer su boravili u Banjoj Luci.

Rabrenović je onda postavio neke slike iz prethodnog saziva Vlade Crne Gore i posjeta koje su se desile, kao primjer kako bi se to trebalo raditi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije