Milan Miličević: 'SDS će preživjeti, a sramota Milorada Dodika ostaje zauvijek'

1
Radiosarajevo.ba
Milan Miličević: 'SDS će preživjeti, a sramota Milorada Dodika ostaje zauvijek'
Foto: FTV / Milan Miličević

Načelnik Teslića i v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević komenatarisao je presudu Apelacionog vijeća Suda Bosne i Hercegovine kojom se odbija žalba Srpske demokratske stranke na Odluku CIK-a kojom se zabranjuje učešće na izborima.

Na službeni zahtjev Srne da odgovore da li je Sud donio odluku na žalbu SDS-a na odluku CIK-a da zabrani SDS-u učešće na lokalnim izborima u oktobru, iz Suda su odgovorili da će "odluka Suda po žalbi SDS-a na odluku CIK-a biti donesena u zakonom predviđenom roku, a o čemu će javnost biti upoznata kada se steknu uslovi za njenu objavu".

Objavu Milana Miličevića prenosimo u cijelosti:

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

"Nepravedna i nedemokratska presuda Apelacionog vijeća Suda Bosne i Hercegovine kojom se odbija žalba Srpske demokratske stranke na Odluku CIK-a kojom se zabranjuje učešće na izborima nečuvena je u demokratskim zemljama i parlamentarnim demokratijama. Ovo nije samo udarac Srpskoj demokratskoj stranci, već i RS, Dejtonski sporazum i ustavni poredak u Bosni i Hercegovini koji je nastao iz tog sporazuma.

Nije slučajno da se takva presuda donese istog dana kada Milorad Dodik kaže da namjerava da je ukine kao dan Rs 9. januar uprkos volji naroda skoro 700 hiljada građana RS koji su o tome govorili na referendumu.

Dodik najavljuje gaženje volje naroda i sporazum sa strancima o usvajanju odluke Suda Bosne i Hercegovine o otkazivanju dana Rs. Od predsjednika Rs stiže nam veoma izdajnička objava da će nakon grba, himne i više desetina nadležnosti Rs pokušati ukinuti 9. januar kao njen dan i slava. Srpska demokratska stranka neće dozvoliti gaženje volje naroda sa referenduma 2016. godine. godine.

Неправедна и недемократска пресуда Апелационог вијећа Суда БиХ којом се одбија жалба Српске демократске странке на...

Posted by Dr Milan Miličević / Др Милан Миличевић on Friday, June 7, 2024

Preživjet će i 9. januar i Srpska demokratska stranka, ali sramota Milorada Dodika ostaje zauvijek!
Očekivajući ovakve političke, a ne zakonske odluke, bili smo spremni i napravili smo nekoliko koraka unaprijed kako bismo tehnički mogli na izborima nastupiti kao Srpska demokratska stranka, koja će na glasačkom listiću imati dodatni slogan - Volja naroda, pod kojim prvi put smo izašli na ankete.
Nećemo im dozvoliti da nas uklone iz izborne trke! Koristit ćemo sva pravna sredstva da ispravimo ovu nepravdu.

Srpska demokratska stranka je stub srpskog naroda i mi, za razliku od onih koji su na vlasti skoro dvije decenije, imamo šta ponuditi građanima. Građani bi trebali znati da se borimo za njihovo pravo na izbor. Ostajemo odlučni i izaći ćemo na izbore!".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije